Mancare pentru copii Slowly Veggie Stil eCuisine Stiri Vegetarian

TABARA DE GATIT PENTRU PARINTII CU COPII MOFTUROSI

Intre 10 si 13 noiembrie, la Zarnesti, pensiunea Poiana Norilor, in judetul Brasov, CHEF Stefan Nita, Asociatia Vegetarienilor din Romania si Crina Coliban organizeaza “Tabara de gatit pentru parintii cu copii mofturosi”.

TABARA DE GATIPENTRU PARINTII CU COPII MOFTUROSI

Ideea taberei a pornit in bucatarie, a prins contur in living si s-a desavarsit in dormitor. Pentru ca acesta este traseul micului poznas mofturos, dupa care trebuie, de multe ori, sa alergi cu lingurita prin toata casa pentru  “hai, asta si gata!”.

Aproape toti copiii mici sunt pretentiosi la mancare. De ce ii place astazi, maine se va plictisi, mananca mult intr-o zi, putin in alta. Accepta greu mancaruri nefamiliare, gusta doar unul sau doua tipuri de mancare si le ignora pe celelalte, asa ca poate fi nevoie sa isi vada parintele mancand sau sa le studieze, sa le atinga si sa le guste, inainte sa invete sa le placa.

Copiii si parintii, vor merge intr-o piata de legume, fructe si seminte special amenajata pentru ei, vor alege ingredientele, apoi vor gati impreuna retete ovo-lacto-vegetariene, sub indrumarea lui CHEF STEFAN NITA.  Alaturi de el va fi si Crina Coliban, de la permisdeparinte.ro .

Si cei mici si cei mari vor fi ocupati pana peste cap in zilele de tabara, pentru ca vor fi amenajate locuri de joaca si ateliere, conferinte despre nutritive, iar spre seara se va striga adunarea in jurul focului de tabara.

Stefan Nita este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati Chefi specializati in bucataria vegana si raw vegana din Romania. La conferintele sale despre nutritie se inscriu, de fiecare data, sute de oameni.  Cea mai recenta,  “Bazele gatitului vegetarian”, organizata la Hotel Caro pe 29 octombrie, are peste 300 de participanti.

Crina Coliban este “femeia-care-ii-face-pe-copii-sa-manance” In engleza, ceea ce face ea, se numeste “psychology  of eating”. Nu ajuta cu CE sa  manance   copilul, ea gasesti  CUM  sa manance, astfel incat parintii sa lase copiilor cea mai de pret mostenire: pofta de mancare.

Despre Asociatia Vegetarienilor din Romania

Asociatia Vegetarienilor din Romania are ca si scop educarea publicului  despre vegetarianism, promovarea acestui tip de dieta datorita beneficilor pe care le aduce oamenilor, animalelor si mediului.

Asociatia Vegetarienilor este implicata in proiecte care prezinta alternative sanatoase pentru copii. Seria de evenimente organizate impreuna cu Montessori Echilibria are un mare succes in randul parintiilor  si copiilor. De curand Mark McKinney – executive Chef la Tree of Life  USA s- a alaturat initiativei asociatiei de a organiza workshopuri de gatit in gradinita si scoala Montessori.

Facebook Comments

Daniela Niculi

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE