Video

Bacania Veche – de „Toate cele bune”

„Mancare buna, de la tara, beuturi facute in casa, dulceturi si gemuri fine, gandite in ceaune mari, la foc de lemne, afumaturi de iarna si legume proaspete, care sa crantzane in dinti. Apoi condimente si alte lucruri utile in bucatarie.”
bacania_veche.jpg

Asa incepe Marius Tudosiei, ownerul Bacaniei Vechi din Bucuresti, descrierea locului unde gasiti de „Toate cele bune”. Ce face din Bacania Veche un loc cu adevarat special sunt produsele preparate chiar acolo, in fata clientilor: de la paine, la paste si deserturi.

Povestea Bacaniei Vechi incepe odata cu febrile cautari de mancare sanatoasa. Marius, fost om de marketing, spune ca a alergat prin mai toate pietele, pe la Targul Taranului Roman, pe la Muzeul Satului si pe la Muzeul Taranului de fiecare data cand organizau targuri si evenimente. Cumpara de fiecare data mancare buna. Cumpara gustul nealterat, de la tara, gustul real al mancarii. In fiecare dintre situatiile de mai sus, intalnea oameni la fel de “disperati” sa gaseasca acele lucruri. Oameni pentru care efortul traversarii orasului nu este prea mare.

Si cum ceva ii mana pe toti oamenii astia, Marius a ajuns la concluzia ca acel ceva era nevoia de a sti cu precizie ce mananca. Nevoia de a simti “gustul de acasa” si “gustul copilariei”. Nevoia de a duce acasa, copiilor si nepotilor, mancare sanatoasa, autentica. Fara conservanti, coloranti, amelioratori, E-uri si “arome identic naturale”. Asa a aparut ideea Bacaniei Vechi. Si tot din povestea asta s-a nascut conceptul de “etnografie culinara”.

Un loc pornit din dedicare, din dragoste pentru cei din jur si din placerea de a gati si de a savura cele mai bune produse.

Iata, intr-un reportaj exclusiv eCuisine, ce inseamna pentru Marius Tudosiei Bacania Veche. In plus, ca sa ne arate ca a reinventat placerea de a gati, puteti prepara alaturi de el „Biscuiti cu aschii de ciocolata”.

Bacania Veche este situata pe strada Barbu Vacarescu nr. 49 din Bucuresti. Programul este la fel de special ca locul: Luni – inchis; Marti – Duminica: 09:00 – 20:00; Miercuri: “Miercurea coproratistilor” 09:00 – 23:00.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE