Video

Ce înseamna o punga de chipsuri pe zi pentru corpul tau

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Este gustarea cu cei mai numeroși fani.
chips.jpg

Cartofii prajiti la punga sau chipsurile, gustarea cu numerosi fani mai ales printre copii si tineri, sunt atât de nesanatosi încât consumul lor zilnic nu numai ca este echivalentul a cinci litri de ulei de gatit, ci are legatura cu problemele de dezvoltare la copiii nenascuti, hiperactivitatea la copii si potential de cancer la adulti.

Citeste si Alimente de evitat daca ai tensiunea arteriala ridicata (http://www.rtv.net/alimente-de-evitat-daca-ai-tensiunea-arteriala-ridicata_51046.html)

 

Rontairea unei pungi de chipsuri pe zi este echivalentul consumului de cinci litri de ulei de gatit pe an. Desi chiar si în lipsa unor cifre exacte nu este greu de ghicit ca astfel de produse sunt daunatoare, consumul lor se mentine la un nivel ridicat, iar unul dintre motive este ambalajul atractiv care ne activeaza papilele gustative din clipa în care îl vedem pe raft, potrivit lui Michael Moss, autorul noii carti „Sare, zahar, grasime: Cum ne-au prins gigantii alimentari” (Salt, Sugar, Fat: How The Food Giants Hooked Us).

 

Citeste si Manânci mai mult de o data pe saptamâna prajeli? Vezi la ce riscuri te expui (http://www.rtv.net/mananci-mai-mult-de-o-data-pe-saptamana-prajeli-vezi-la-ce-riscuri-te-expui_67315.html)

Investigatiile scriitorului au aratat cum decenii de cercetari ale producatorilor giganti de mâncare au transformat chipsurile din gustarile usoare ale anilor ’70 în produse concepute sa activeze centrii de râvnire ai creierului printr-o chimie precisa.

 

Citeste si Cum arata 2.000 de calorii? Vezi o comparatie între gogosi, cartofi prajiti, bere si legume VIDEO (http://www.rtv.net/cum-arata-2-000-de-calorii-vezi-o-comparatie-intre-gogosi–cartofi-prajiti–bere-si-legume-video_72912.html)

 

Când iei un cartof, explica el, gustul sarii te loveste imediat. E un efect pe care industria sarii îl numeste „explozia de aroma”.

 

Afla care sunt efectele chipsurilor asupra organismului nostru pe RTV.NET. (http://www.rtv.net/iti-plac-chipsurile-afla-ce-inseamna-o-punga-pe-zi-pentru-corpul-tau_74768.html)

 

Facebook Comments

Taguri

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE