Ghiveci de legume în dovleac

1. Spală dovleacul și taie-i un capac generos. Cu atenție să nu te tai, scoate semințele și pulpa. Umple-l cu apă, adaugă o linguriță rasă cu sare, pune-i capacul și dă-l la cuptor, așezat într-o tavă, o jumătate de oră sau până ce coaja se înmoaie puțin, dar se menține fermă.

2. Între timp, călește ceapa în 3-4 linguri cu ulei încins. Adaugă carnea tăiată în cubulețe și rumenește-o. Când s-a înmuiat, pune cartofii și dovleceii tăiați în cuburi, toarnă puțină apă, acoperă și lasă să fiarbă la foc domol.

3. Când e aproape gata, adaugă ardeii tăiați, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper după gust. Lasă totul să dea într-un clocot.

4. Umple dovleacul și dă-l la cuptor o oră. Servește acest ghiveci de legume in dovleac alături de o salată de sezon și un pahar cu vin.

 

Ciuperci umplute cu legume sotate

Poza principala

ghiveci_mica.jpg

1 dovleac (2-2,5 kg)

700 g ceafă de vită (de vițel)

2 cartofi

2 dovlecei

2 ardei graşi roşii

2 cepe

pătrunjel

ulei

sare

piper

 

Dovlecei umpluţi

Daca iti doresti o mancare spectaculoasa, plin de gust si arome nu ezita sa incerci aceasta reteta cu ghiveci de legume in dovleac.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE