1: Curata carnea de pielite si tai-o cubulete. Da-o cu un praf de sare, cimbru, putin rozmarin, amesteca totul, acopera si lasa carnea la rece minimum o ora.
2: Toaca ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul incins. Cand s-a aurit, adauga cubuletele de carne de vita deja pregatite.
3: Amesteca si lasa la foc mic, sa fiarba inabusit. Daca e nevoie, completeaza cu apa calduta pana cand carnea devine frageda (o patrunzi lesne cu furculita).
4: Cand este gata, toarna sosul de rosii si un pahar cu vin rosu de buna calitate. Lasa la fiert acoperit, pana ce sosul capata o consistenta mai groasa.
5: Intre timp, pune la fiert gnocchi in apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert pastele (cam 4-5 minute), scurge-le si pune-le intr-un castron.
6: Serveste pastele calde, cu sos aromat si bucati de carne de vita. Un pahar cu vin rosu alaturi este binevenit.
Revista Bucataria de Azi
500 g gnocchi
400 g sos de rosii
400 g carne de vita
2 cepe
3-4 linguri cu ulei
200 ml vin rosu
sare, piper
rozmarin, cimbru
Adaugă comentariu