- Preparați mai întâi aluatul.
- Puneți într-un bol mare praful de nucă de cocos, făina de orez, făina de porumb, semințele de susan, sarea și zahărul. Amestecați-le bine.
- Faceți o gaură în mijlocul acestui amestec și turnați apa.
- Amestecați până când ingredientele se omogenizează, având grijă să nu rămână cocoloașe în aluat. Acesta ar trebui să fie destul de gros.
- Cu aproximativ 10 minute înainte de a servi, curățați bananele și tăiați-le în 3-4 bucăți.
- Încingeți un strat de ulei de 5-6 cm într-un wok sau într-o cratiță cu fund gros.
- Pentru a testa dacă uleiul este destul de fierbinte, puneți aluat în tigaie, acesta ar trebui să înceapă imediat să sfârâie.
- Prăjiți gogoșelele în mai multe reprize.
- Puneți bucățile de banană în aluat pentru a le îmbrăca pe toată suprafața, apoi cufundați-le cu atenție în uleiul încins.
- Prăjiți-le pentru câteva minute până când se rumenesc pe toată suprafața, întorcându-le o singură dată.
- Scurgeți-le și scoateți-le pe un platou pe care ați așezat hârtie tip prosop.
- Păstrați-le calde până când terminați de prăjit tot aluatul.
- Presărați zahăr pudră pe gogoșelele crocante și fierbinți și serviți-le imediat.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 5-6 banane mari și coapte
- ulei vegetal pentru prăjire
- zahăr tos pentru pudrat
Aluatul:
- 2 linguri praf de nucă de cocos
- 100 g făină de orez
- 100 g făină de porumb
- 4 linguri semințe de susan
- 1 linguriță sare de mare
- 2 linguri zahăr tos
- 225-275 ml apă
Zice Gordon Ramsey ca aceste gogoși sunt un deliciu dacă le servești alături de înghețată de vanilie.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu