Home » Gogosele cu banane si seminte de susan de la Gordon Ramsey

Gogosele cu banane si seminte de susan de la Gordon Ramsey

  1. Preparați mai întâi aluatul. 
  2. Puneți într-un bol mare praful de nucă de cocos, făina de orez, făina de porumb, semințele de susan, sarea și zahărul. Amestecați-le bine. 
  3. Faceți o gaură în mijlocul acestui amestec și turnați apa. 
  4. Amestecați până când ingredientele se omogenizează, având grijă să nu rămână cocoloașe în aluat. Acesta ar trebui să fie destul de gros.
  5. Cu aproximativ 10 minute înainte de a servi, curățați bananele și tăiați-le în 3-4 bucăți. 
  6. Încingeți un strat de ulei de 5-6 cm într-un wok sau într-o cratiță cu fund gros.
  7. Pentru a testa dacă uleiul este destul de fierbinte, puneți aluat în tigaie, acesta ar trebui să înceapă imediat să sfârâie.
  8. Prăjiți gogoșelele în mai multe reprize. 
  9. Puneți bucățile de banană în aluat pentru a le îmbrăca pe toată suprafața, apoi cufundați-le cu atenție în uleiul încins.
  10. Prăjiți-le pentru câteva minute până când se rumenesc pe toată suprafața, întorcându-le o singură dată.
  11. Scurgeți-le și scoateți-le pe un platou pe care ați așezat hârtie tip prosop.
  12. Păstrați-le calde până când terminați de prăjit tot aluatul.
  13. Presărați zahăr pudră pe gogoșelele crocante și fierbinți și serviți-le imediat.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

gogosele_cu_banane_si_seminte_de_susan.jpg

  • 5-6 banane mari și coapte
  • ulei vegetal pentru prăjire
  • zahăr tos pentru pudrat

Aluatul:

  • 2 linguri praf de nucă de cocos
  • 100 g făină de orez
  • 100 g făină de porumb
  • 4 linguri semințe de susan
  • 1 linguriță sare de mare
  • 2 linguri zahăr tos
  • 225-275 ml apă
Zice Gordon Ramsey ca aceste gogoși sunt un deliciu dacă le servești alături de înghețată de vanilie.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments