1.Amestecă bine ouăle întregi cu untul moale tăiat felii, apoi adaugă brânza de vaci şi omogenizează, folosind un tel.
2.Pune pe masa de lucru făina cernută, în care ai amestecat praful de copt, toarnă amestecul de brânză şi frământă. Puţin câte puţin, adaugă şi laptele, până obţii un aluat moale. Lasă-l să se odihnească 15 minute.
3.Întinde aluatul, de un 1,5 cm grosime şi taie cu o formă rotundă (poţi folosi şi un pahar) gogoşile. Pe o tavă de copt pune o hârtie pergament unsă cu puţin unt şi aşază gogoşile. Dă la cuptorul încălzit în prealabil până se rumenesc.
4.Lasă gogoşile cu branza de vaci să se răcorească puţin, unge-le cu gem şi decorează-le cu frişcă şi eventual cu fructe confiate şi frunze de mentă.
foto: Photolanda/Photocuisine
200 g făină
150 g brânză de vaci
150 g gem sau marmeladă
2 ouă
60 g unt
80 g zahăr pudră
½ pachet praf de copt
150 ml lapte
50 g frişcă
ulei
sare
Adaugă comentariu