Gogosele indiene (gulab jamun)

1.Pentru sirop, amestecă apa cu zahărul, cardamomul și un vârf de cuțit cu șofran (opțional).

2.Pune pe foc mic și lasă până siropul ajunge la o consistență vâscoasă. La final, adaugă apa de trandafiri și dă deoparte.

3.Pentru gogoșele, amestecă într-un castron laptele praf cu făina și bicarbonatul.

4.Adaugă uleiul și o lingură cu iaurt. Amestecă, iar dacă aluatul nu este suficient de umed încât să poată fi modelat, încorporează treptat și restul de iaurt.

5.Formează cu palmele biluțe de aluat. Încinge ulei într-o tigaie înaltă și pune gogoșelele la prăjit. Lasă-le cât devin aurii și scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

6.Pune-le apoi în siropul pregătit și lasă-le 1-2 ore. Servește-le calde sau reci. Sunt minunate!

credit foto: © SONI IMAGES WORK – Fotolia.com

 

Gogoșele cu miere

Poza principala

gogosele_indiene_fotolia_67470430_subscription_l.jpg_c_soni_images_work_-_fotolia.com_mica.jpg

125 g lapte praf

30 g făină

1 linguriță cu ulei (sau ghee – unt clarifiat)

sare (opțional)

¼ linguriță cu praf de bicarbonat de sodiu

1-2 linguri cu iaurt gras

 

pentru siropul de zahăr

500 ml apă

300 g zahăr

3 – 4 boabe de cardamom

sofran (opțional)

1 linguriță cu apă de trandafiri (opțional)

 

Gogosi cu scortisoara si sos de ciocolata

Un desert indian foarte popular si gustos.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE