1. Într-un castron, amesteca energic iaurtul cu zaharul, ouăle, zaharul vanilat, coaja de lamâie rasa și un praf de sare.
2. Adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Amesteca pâna obtii o compozitie omogena și mai groasa decât smântâna. Ia din compozite cu o lingura și pune în uleiul încins.
3. Lasa câteva minute sa se prajeasca, dupa care întoarce aceste gogosi cu iaurt și pe partea cealalta. Repeta operatia pâna ce termini întreaga compozitie.
4. Scoati gogosile pufoase pe o hârtie absorbanta și pudreaza-le cu zahar pudra din belșug. Servește-le, dupa ce s-au racit putin, cu dulceata de cireșe sau vișine.
400 g iaurt
300 g faina
2 oua
1 lamâie
1 lingurita cu praf de copt
8 linguri cu zahar
1 plic zahar vanilat
80 g zahar pudra
dulceata de cirese
sare
ulei
Comentarii