1.Amestecă drojdia cu o linguriță cu zahăr și 2-3 linguri cu apă călduță. Lasă deoparte, la cald, să crească.
2.După 15 minute, toarnă maiaua peste făina cernută proaspăt, încorporează apoi apa călduță, zahărul, uleiul, un praf de sare și coaja de citrice (după gust sau un strop de vanilie).
3.Acoperă vasul cu un șervet și lasă să crească 45 minute. Întinde aluatul pe masa presărată cu făină și decupează cercuri cu un pahar.
4.Pune câte o linguriță cu gem pe o parte din rondele și acoperă cu alte rondele. Presează ușor marginile, dar să nu iasă gemul.
5.Încinge bine uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește gogoșile de post cu gem pe ambele fețe. Scoate-le pe un șervet de hârtie și pudrează-le cu zahăr.
500 g făină
200 ml apă călduță
2 linguri cu zahăr + 1 linguriță
2 linguri cu ulei
½ cubuleț de drojdie de bere proaspătă (25 g)
coajă de lămâie sau portocală
gem (fructe de pădure, căpșuni, citrice, prune)
zahăr pudră
sare
ulei
Adaugă comentariu