1. Pune pe foc laptele împreuna cu untul. Amesteca pâna ce se topește untul. Ai grija sa nu dea în clocot.
2. Separat, amesteca faina cu drojdia, 50 g de zahar și o jumatate de lingurita cu scortișoara. Toarna ușor laptele caldut (nu fierbinte) și framânta pâna ce se leaga aluatul. Stropește-l cu putin ulei, acopera-l și lasa-l la dospit o ora.
3. Întinde din aluat o foaie mai grosuta. Cu ajutorul unui pahar, taie discuri. În mijlocul fiecaruia, fa o gaura pentru a obtine gogoși ineluș. Lasa-le la crescut 30 de minute, apoi rumenește-le în baie de ulei. Scoate-le pe hârtie absorbanta și presara restul de zahar amestecat cu scortișoara.
Poza principala
Galerie foto
375 g faina
250 ml lapte
200 g zahar
50 g unt
1 lingurița cu scortisoara
1/2 linguriță cu drojdie uscata
Cine poate să le refuze?
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu