Cui nu îi plac gogoșile? Încearcă o rețetă inedită cu iaurt și sirop.
Dificultatae: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 500 g făină
- un praf de sare
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 475 iaurt
- ulei vegetal, pentru prăjit
Pentru sirop:
- 75 g zahăr tos
- 2 linguri suc limetă
- 3 linguri apă
- coaja rasă fin de la 1 limetă
Modalitate de preparare:
- Cerneți făina, sarea și bicarbonatul într-un castron mare și amestecați totul cu iaurt.
- Frământați bine compoziția, până se obține un aluat fin.
- Între timp se prepară siropul.
- Amestecați ingredientele într-un vas și fierbeți până când se dizolvă zahărul, apoi lăsați siropul la foc mic să clocotească.
- Din aluatul preparat, luați cu lingura compoziție și tunați într-o tigaie cu ulei foarte bine încins.
- Mențineți gogoșile aproximativ 1 minut până când se ridică la suprafață.
- Scufundați gogoșile în sirop pe rând și serviți ca atare sau cu înghețată.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu