Home » Interviuri » Povestea lui Gordon Ramsay, unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume
Blog Interviuri

Povestea lui Gordon Ramsay, unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume

gordon ramsay

Gordon Ramsay este unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, iar rețele sale au inspirat milioane de oameni. El se descrie a fi omul capabil să gătească preparate delicioase indiferent de buget și a încercat astfel să le arate oamenilor că nu ai nevoie de foarte mulți bani pentru a reuși să gătești bine. Pe lângă acest lucru, Ramsay este cunoscut și pentru aparițiile din show-uri televizate, unde și-a scos la iveală și latura vulcanică.

Ramsay a împlinit în luna noiembrie 56 de ani și, de mai bine de două decenii, este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume. Ascensiunea sa s-a produs după anul 1999, când apariția în emisiunea britanică Boilling Point i-a deschis calea spre celebritate. Încet, încet a devenit un personaj îndrăgit de public și a primit contracte pentru noi producții, cum ar fi Master Chef ori Hell’s Kitchen.

De altfel, Hell’s Kitchen a fost o producție cu succes la nivel internațional și a avut ediții în multe țări, inclusiv în România. Iar succesul seriei este evidențiat și de faptul că dezvoltatorii de jocuri de casino au decis să creeze un titlu inspirat din emisiune. Jocul a fost creat de compania NetEnt, are numele Gordon Ramsay Hell’s Kitchen și poate fi accesat pe NetBet Cazino, primul operator licențiat din țara noastră după schimbarea legislației. Prin intermediul acestui joc, utilizatorii pătrund în universul Hell’s Kitchen, iar printre simboluri găsim Deserturi, Băuturi și diverse Preparate, alături de chipul încruntat al lui Gordon Ramsay.

 Gordon Ramsay lucrează de la 16 ani

Pentru a ajunge la celebritate, Gordon Ramsay a început să lucreze încă din adolescență. Nu a crescut într-o familie cu mari posibilități financiare, motiv pentru care s-a angajat încă de la 16 ani, într-un restaurant indian, unde spăla vase. Tot atunci s-a mutat singur, pentru ca la vârsta de 19 ani să decidă că își dorește o carieră în domeniul culinar.

Dornic să învețe cât mai multe lucruri, Ramsay s-a mutat la Londra, unde a lucrat sub comanda lui Marco Pierre White, la Harveys. Aici se crede că a deprins comportamentul coleric. Cei doi nu s-au înțeles foarte bine și, după doi ani, Ramsay a demisionat. A devenit pasionat de bucătăria franțuzească și s-a mutat la Paris, unde i-a cunoscut pe Guy Savoy și Joel Robuchon. Despre Savoy, Ramsay a afirmat că a fost mentorul său. Ulterior a încercat să afle și cât mai multe despre bucătăria italiană și a lucrat ca chef privat pe un yacht din Sicilia.

În anul 1993, Gordon Ramsay s-a întors la Londra, unde a lucrat din nou cu Marco Pierre White. 1998 este anul în care și-a deschis primul restaurant, în Chelsea. Trei ani mai târziu a obținut prima stea Michelin, dar între timp a ajuns la cota 22.

De asemenea, Ramsay s-a extins de la un an la altul și are un brand solid de restaurante prezente în numeroase locuri din lume, ca Tokyo, Dubai, New York și Las Vegas, pe lângă cele din Londra. Mai mult, el și-a dorit să creeze și restaurante pentru oameni care nu au un buget foarte mare, dar la care pot mânca burgeri ori pizza la prețuri accesibile. Numărul de restaurante la nivel mondial a trecut de 30, iar în perioada următoare intenționează să deschidă peste 100 în SUA.

Gordon Ramsay are o avere estimată de Forbes la 70 de milioane de dolari și este singurul chef inclus de revista americană în top Celebrity 100. Veniturile sale provin din restaurantele pe care le are, apariții în emisiuni televizate și contracte de sponsorizare.

Foto: Pixbay.com

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE