1. Puneti frunzele sau pliculetele de ceai verde intr-un castron si turnati apa clocotita deasupra. Lasati 10 minute la infuzat. Turnati apoi intr-o oala mai mare.
2. Puneti oala la foc mediu, apoi adaugati zeama de lamaie, lemongrass-ul si zaharul. Amestecati pentru 2-3 minute, pana cand zaharul se dizolva.
3. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Turnati apoi intr-un recipient din metal.
4. Puneti la congelator pana cand a semi-inghetat (aprox. 2 ore). Scoateti recipientul din congelator si spargeti cristalele de gheata cu o furculita. Puneti apoi din nou la congelator pentru 3 ore, amestecand in fiecare ora cu o furculita. Odata ce granita s-a asezat, o puteti tine la frigider pana la o luna.
3 cani de apa fierbinte
3 linguri frunze ceai verde (sau 3 pliculete de ceai)
zeama unei lamai
1 tulpina de lemongrass
1 cana de zahar
Adaugă comentariu