Deserturi & băuturi

Granita de mango, vișine, kiwi

Granita de mango

Amestecă foarte bine toate ingredientele și  toarnă compoziția de granita de mango într-o tavă. Dă la congelator. După 2-3 ore, umple cupele cu granita și servește imediat.

 

Granita visine

1. Pregătește un sirop din zahăr și apă, apoi dă siropul la rece.

2. După ce s-a răcit, adaugă sucul de vișine și taornă compoziția într-o tavă. După 2-3 ore poți consuma granita de vișine.

 

Granita de kiwi

1. Pregătește pe foc un sirop din apa plată și zahăr. Când s-a legat, dă-l deoparte și lasă un sfert de oră să se răcorească.

2. Amestecă într-un blender siropul, apa minerală și fructele. Strecoară printr-o sită fină, pentru a înlătura semințele, și adaugă lichiorul.

3. Dă la congelator pentru trei ore și amestecă la fiecare jumătate de oră pentru a preveni formarea acelor de gheață.

credit foto: © marcelokrelling – Fotolia.com

 

Poza principala

granita_fotolia_60385460_subscription_xl.jpg_c_marcelokrelling_-_fotolia.com_mica.jpg

Granita de mango

1 l de suc de mango

500 ml apă

2 limete

5 cm ghimbir ras

100 g zahăr tos fin

 

Granita de vișine

400 ml suc de vișine

500 g zahăr brun

400 ml apă plată

 

Granita de kiwi

5 kiwi

125 ml apă plată

100 g zahăr

250 ml apă minerală

2 lingurițe cu lichior de lămâie

 

Răcoritoare, ideale in serile fierbinti de vara.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE