Granita de mango
Amestecă foarte bine toate ingredientele și toarnă compoziția de granita de mango într-o tavă. Dă la congelator. După 2-3 ore, umple cupele cu granita și servește imediat.
Granita visine
1. Pregătește un sirop din zahăr și apă, apoi dă siropul la rece.
2. După ce s-a răcit, adaugă sucul de vișine și taornă compoziția într-o tavă. După 2-3 ore poți consuma granita de vișine.
Granita de kiwi
1. Pregătește pe foc un sirop din apa plată și zahăr. Când s-a legat, dă-l deoparte și lasă un sfert de oră să se răcorească.
2. Amestecă într-un blender siropul, apa minerală și fructele. Strecoară printr-o sită fină, pentru a înlătura semințele, și adaugă lichiorul.
3. Dă la congelator pentru trei ore și amestecă la fiecare jumătate de oră pentru a preveni formarea acelor de gheață.
credit foto: © marcelokrelling – Fotolia.com
Granita de mango
1 l de suc de mango
500 ml apă
2 limete
5 cm ghimbir ras
100 g zahăr tos fin
Granita de vișine
400 ml suc de vișine
500 g zahăr brun
400 ml apă plată
Granita de kiwi
5 kiwi
125 ml apă plată
100 g zahăr
250 ml apă minerală
2 lingurițe cu lichior de lămâie
Adaugă comentariu