1. Curațam ciupercile și le taiem în cubulete. Punem 2-3 linguri cu ulei de masline într-o tigaie incapatoare (un wok ar fi foarte bun). Adaugam căteii de usturoi zdrobiticu lama cutitului, îl calim 2-3 minute, cât să parfumeze uleiul. Îi scoatem din tigaie.
3. Spalam spanacul și îl tocam marunt. Adaugam în tigaie ciupercile și spanacul și le calim 10-20 minute sau pâna când se evapora complet lichidul lasat de acestea.
4. Într-un vas încapator, batem 3-4 minute ouale cu sarea și piperul.
5. Adaugam cașcavalul ras, untul topit și racorit și laptele. Încorporam faina proaspat cernuta și amestecam bine, iar la sfârșit, turnam amestecul de ciuperci și spanac.
6. Rasturnam compozitia într-o tava (20 x 20 cm) unsa cu unt și tapetata cu hârtie și o coacem în cuptorul preîncalzit la 180°C, pentru 40 de minute. Lasam gratenul sa se racoreasca, dupa care îl taiem în bucați potrivit de mari.
400 g spanac
400 g ciuperci
2 caței de usturoi
75 g faina
2 linguri cu lapte
3 oua
50 g unt topit
150 g cascaval
sare
piper
Adaugă comentariu