1.Pune într-un vas, pe foc mic, untul şi uleiul şi amestecă până la topirea completă a primului ingredient.
2.Amestecă toate ingredientele uscate şi încorporează treptat laptele şi amestecul lichid de unt şi ulei (răcorit).
3.Frământă de câteva ori, până se dezlipeşte aluatul de castron. Rupe cu degetele bucăţi din aluat, răscuceşte-le între palme şi aşază-le pa tava tapetată cu hârtie. Sau, dacă vrei să câştigi timp, întinde aluatul pe masă, într-o foaie mai groasă, şi taie-l. Răsuceşte apoi beţele obţinute.
4.Dă tava la cuptor pentru 15-18 minute.
credit foto: Thinckstock
125 g unt
1 lingură cu ulei de măsline
360 g făină amestec (integrală şi tip 600)
1 linguriţă cu sare
1 lingură cu praf de copt
250 ml lapte
1 ½ linguriţe cu praf de usturoi
1 linguriţă rasă cu boia
1 lingură cu pătrunjel tocat fin
200 g brânză telemea sfărâmată
Adaugă comentariu