1. Pentru aluatul galben, freacă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul și vanilia. Adaugă ouăle pe rând, doar după ce s-a încorporat precedentul. Presară făina amestecată cu praful de copt și toarnă lapte alternativ, amestecând cu atenţie.
2. Pentru aluatul de cacao, procedează în același mod. Unge și tapetează cu unt și făină două forme de guguluf și toarnă în fi ecare jumătate din fi ecare aluat.
3. Pentru a-l marmora, trece o furculiţă prin cele două aluaturi din tăvi. Dă-le la cuptorul încins 50-55 de minute ori până ce trec testul scobitorii.
Sugestie. Poţi îmbogăţi gustul aluatului de cacao adăugând 1-2 linguri cu cremă de ciocolată şi alune ori doar presărând câteva condimente preferate: scorţişoară sau cuişoare pisate.
aluatul galben
125 g unt
125 g zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat
2 ouă
250 g făină
1/2 pliculeț cu praf de copt
100 ml lapte
aluatul de cacao
125 g unt
2 ouă
155 g zahăr
1/2 pliculeț cu praf de copt
250 g făină
125 ml lapte
2 linguri cu cacao
esenţă de rom
Adaugă comentariu