1.Căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit şi tăiat felii în untură, cu un praf de sare. Când ceapa s-a aurit, adaugă bucăţile de carne. Amestecă, adaugă chimenul şi lasă până când carnea-şi schimbă culoarea. Amestecă din când în când.
2. Adaugă piperul şi pasta de roşii, apoi berea. Mai amestecă un pic, acoperă şi lasă să fiarbă la foc molcom până când carnea e bine pătrunsă. Mai adaugă supă de oase sau apă caldă dacă mai e nevoie de lichid.
3. Când carnea e gata, adaugă pesmetul şi puţin usturoi pisat, amestecă şi serveşte cu găluşte, cu pâine, cu mămăliguţă sau doar cu… un vin roşu.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie: Gulaşul se face cu carne de viţel, aşa zice reţeta originală. Poţi pune însă în sosul acesta de bere cam orice carne vrei, ba chiar şi un amestec de cărnuri (de pildă, cârnăciori, carne de porc şi costiţă). E drept, că nu se mai numeşte gulaş, dar tot o tocăniţă de nota 10 rămâne!
600 g pulpă de viţel tăiată bucăţi
3 cepe
2 căţei de usturoi
3 linguri cu untură
2 linguri cu pastă de roşii
2 linguri cu chimen
sare
piper negru măcinat
300 ml bere
pesmet din pâine
Adaugă comentariu