1. Taie carnea în cuburi potrivite, tăvălește-le prin făină, rumeneștele într-o lingură cu ulei, apoi scoate-le într-un castronel.
2. Toarnă în cratiță restul de ulei și înăbușă ceapa, usturoiul, morcovul și ardeii, toate tăiate după preferință.
3. Pune deasupra carnea, pasta de tomate, chimenul și boiaua și lasă totul pe foc cinci minute.
4. Pune roșiile cuburi, vinul și supa de vită (sau apă). Acoperă și lasă pe foc mic 60 de minute, apoi 45 de minute fără capac și pune smântâna.
5. Dacă e cazul, adaugă sare și piper, apoi servește cu pătrunjel verde.
700 g carne de vită (ceafa de vita se gateste mai usor)
300 ml supă de vită
100 ml vin alb sec
100 ml smântână
30 g făină
1 ceapa
1 morcovi
2 ardei graşi (roșu și verde)
2 linguri cu pastă de tomate
1 lingură cu boia dulce
1 lingură cu boia iute
½ lingurita cu chimen pisat
2 roşii
2 căței de usturoi
2 linguri cu ulei
pătrunjel
Adaugă comentariu