Home » Vegetarian & vegan » Gulas vegetarian de cartofi si ardei
Vegetarian & vegan

Gulas vegetarian de cartofi si ardei

Foto
123RF
Un preparat cu tradiție în varianta vegetariană.
gulas_vegetarian_de_cartofi_si_ardei.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei chilli roșu
  • 200 ml vin roșu
  • 1 l stock legume
  • 2 cepe mărime medie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 3 linguri pastă tomate
  • 3 linguri boia ardei dulce
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură oregano
  • 1 1/2 linguriță chimen semințe
  • 1 linguriță sare
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie ( opțional )

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați cartofii în cuburi mărunte.
  2. Plasați cartofii într-o oală cu stocul de legume, vinul roșu, ardeiul chilli și foile de dafin.
  3. Aduceți în punctul de fierbere și mențineți pe foc pentru 15 minute.
  4. Tăiați ardeii în cubulețe mărunte și procedați la fel cu cepele.
  5. Într-o tigaie încingeți 2 linguri de ulei de măsline și sotați cepele și ardeii împreună cu sare, piper, zahărul brun, boiaua de ardei și pasta de tomate.
  6. Decojiți usturoiul și treceți-l prin presă, apoi transformați-l într-o pastă.
  7. Amestecați usturoiul cu oregano, chimen, sare, coajă de lămâie și câteva picături de ulei de măsline.
  8. Combinați cu ajutorul unui blender pentru a avea o compoziție omogenă.
  9. Transferați cartofii în vasul cu ceapa și ardei.
  10. Turnați amestecul de mirodenii, amestecați și asezonați după gust.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.