Foto
123RF
Un preparat cu tradiție în varianta vegetariană.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 foi de dafin
- 1 ardei chilli roșu
- 200 ml vin roșu
- 1 l stock legume
- 2 cepe mărime medie
- 1 ardei verde
- 1 ardei roșu
- 3 linguri ulei măsline
- sare
- piper
- 1 linguriță zahăr brun
- 3 linguri pastă tomate
- 3 linguri boia ardei dulce
- 2 căței usturoi
- 1 lingură oregano
- 1 1/2 linguriță chimen semințe
- 1 linguriță sare
- coaja rasă de la 1/2 lămâie ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Tăiați cartofii în cuburi mărunte.
- Plasați cartofii într-o oală cu stocul de legume, vinul roșu, ardeiul chilli și foile de dafin.
- Aduceți în punctul de fierbere și mențineți pe foc pentru 15 minute.
- Tăiați ardeii în cubulețe mărunte și procedați la fel cu cepele.
- Într-o tigaie încingeți 2 linguri de ulei de măsline și sotați cepele și ardeii împreună cu sare, piper, zahărul brun, boiaua de ardei și pasta de tomate.
- Decojiți usturoiul și treceți-l prin presă, apoi transformați-l într-o pastă.
- Amestecați usturoiul cu oregano, chimen, sare, coajă de lămâie și câteva picături de ulei de măsline.
- Combinați cu ajutorul unui blender pentru a avea o compoziție omogenă.
- Transferați cartofii în vasul cu ceapa și ardei.
- Turnați amestecul de mirodenii, amestecați și asezonați după gust.
Facebook Comments
Adaugă comentariu