Pune fasolea la înmuiat în apă rece și las-o de seara până dimineața. A doua zi, încinge uleiul și rumenește carnea tăiată cuburi.
Când este gata, scoate-o într-un castronel și călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adaugă roșiile sfărâmate și sucul lor, ghimbirul, chili, oțetul și adu la temperatura de fierbere.
Pune și carnea, toarnă apă fierbinte cât să acopere cu două degete tot amestecul. După jumătate de oră adaugă fasolea înmuiată și mai ține pe foc o oră. Completează cu apă fierbinte dacă scade prea mult.
Potrivește gustul de sare și piper și servește supa cu pătrunjel verde.
credit foto: Photoland/Profimedia
100 g fasole albă
200 g carne de vită
2 linguri cu ulei de măsline
2 cepe
5 căței de usturoi
200 g roșii în suc propriu
¼ linguriță cu chili
½ linguriță cu ghimbir măcinat
1 lingură cu oțet de vin
pătrunjel verde
sare
piper
Supă rece cu iaurt și castraveți
Adaugă comentariu