Pregătește preparate sofisticate și la tine acasă! Astăzi homar fiert.
Dificultate: mediu
Timp de preparare rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- sare
- 4 homari vii
- unt (topit)
- câteva felii de lămție pentru a fi servit
Modalitate de preparare:
- Pregătiți o oală mare și umpleți trei sferturi din aceasta cu apă rece.
- Aduceți în punctul fierberii apoi adăugați o cantitate generoaă de sare, în jur de 140 g sare la 15 l apă.
- Cufundați homarii în apă, mai întâi cu capul.
- Lăsați să fiarbă neacoperit timp de 12-14 minute sau poate chiar mai mult (în funcție de mărimea homarilor)
- Scoateți homarii din apă cu un clește și transferați pe un platou.
- Când sau răcit astfel încât pot fi manevrați cu mâna, serviți homarii cu unt și felii de lămâie.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu