
Povestea hreanului începe în Antichitate, iar mărturie stă mitologia elenă. Potrivit acesteia, într-o zi, Oracolul din Delphi i-ar fi destăinuit zeului Apollo că această plantă cu gust ușor amărui și înțepător valorează greutatea lui în aur.
Un antioxidant puternic
Proprietățile lui antioxidante sunt cunoscute din vechime, când era folosit contra viermilor intestinali și la prevenirea infecțiilor. Astăzi, este utilizat în medicina alternativă ca ajutor de încredere în întărirea sistemului imunitar, mai ales pentru conținutul bogat în vitamina C. Hreanul ajută și la absorbția optimă a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor roșii din organism, și susține fluxul de oxigen din corp.
Adio, viroze!
O infuzie pe bază de hrean face ca roșul în gât să devină un vis urât și îndepărtat. Ceaiul din rădăcină de hrean se comportă ca un expectorant puternic, iar dacă ai probleme cu încheieturile, aplică-l local, sub formă de comprese calde. Frunzele proaspete de hrean au proprietăți analgezice – așază-le câteva minute pe frunte și îți vor lua migrena cu mâna.
Mai suplă, mai frumoasă
Pentru că nu are grăsimi în compoziție și este un diuretic puternic, ajută în procesul de slăbire. Merge de minune ca dressing în salate sau pentru a da gust fripturii de porc ori de vită. Ca să-i îmblânzești gustul aspru, amestecă-l cu o linguriță cu miere!
Adaugă comentariu