Home » Blog » Hreanul încălzește și slăbește
Blog

Hreanul încălzește și slăbește

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Chiar dacă nu are cel mai plăcut gust din lume, introdu acest condiment în alimentația ta atunci când vremea devine capricioasă! Detoxifică organismul, încăzește sângele și te ajută în regimul de slăbire.
hrean.jpg

Povestea hreanului începe în Antichitate, iar mărturie stă mitologia elenă. Potrivit acesteia, într-o zi, Oracolul din Delphi i-ar fi destăinuit zeului Apollo că această plantă cu gust ușor amărui și înțepător valorează greutatea lui în aur.

 

Un antioxidant puternic

Proprietățile lui antioxidante sunt cunoscute din vechime, când era folosit contra viermilor intestinali și la prevenirea infecțiilor. Astăzi, este utilizat în medicina alternativă ca ajutor de încredere în întărirea sistemului imunitar, mai ales pentru conținutul bogat în vitamina C. Hreanul ajută și la absorbția optimă a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor roșii din organism, și susține fluxul de oxigen din corp.

 

Ouă umplute cu spumă de hrean

 

Adio, viroze!

O infuzie pe bază de hrean face ca roșul în gât să devină un vis urât și îndepărtat. Ceaiul din rădăcină de hrean se comportă ca un expectorant puternic, iar dacă ai probleme cu încheieturile, aplică-l local, sub formă de comprese calde. Frunzele proaspete de hrean au proprietăți analgezice – așază-le câteva minute pe frunte și îți vor lua migrena cu mâna.

 

Sos de hrean

 

Mai suplă, mai frumoasă

Pentru că nu are grăsimi în compoziție și este un diuretic puternic, ajută în procesul de slăbire. Merge de minune ca dressing în salate sau pentru a da gust fripturii de porc ori de vită. Ca să-i îmblânzești gustul aspru, amestecă-l cu o linguriță cu miere!

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.