Foto
Thinkstock/ getty images
Un preparat mai aromat decât altul și împreună un rezultat extrem de gustos și sănătos.

Dificultate; ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 8-10
Ingrediente:
Pentru broccoli prăjit:
- 1 broccoli
- 2 linguri ulei măsline
- sare
- piper
Pentru crostini:
- 1 bucată pâine
- ulei de măsline
- felii de lămâie
- fulgi ardei roșu
Pentru hummus:
- 50 g tahini
- sucul de la 1 lămâie
- 2-3 linguri ulei măsline
- 170 g roșii deshidratate
- 1 cățel usturoi
- 1/2 linguriță sare
- 1/8 linguriță fulgi chili
- 420 g năut fiert
- 2-3 linguri apă ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Pentru început gătim broccoli și este necsar să preîncăzliți cuptorul la 250 de grade și să plasați raftul la jumătatea acestuia.
- Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, aruncați buchețelele de broccoli, stropiți-le cu ulei de măsline, sare și piper.
- Coaceți pentru 20 de minute, sau până când acesta devine crocant.
- Periați feliile de pâine cu ulei de măsline și puneți-le pe o foaie de copt.
- Coaceți-le în cuptor pentru 6-10 minute până devin prăjite și crocante.
- Pentru a pregăti hummusul, întâi amestecați sucul de lămâie cu pasta de susan ( tahini ) pentru a obține o consistență cremoasă.
- Procesați într-un blender la viteză mare pentru 1 -2 minute.
- Adăugați uleiul de măsline, roșiile, usturoiul, fulgii de chili, sare și piper.
- Pulsați pentru 1-2 minute, cu o spatulă curățați pereții vasului și adăugați jumătate din cantitatea de năut.
- Pulsați la voteză mare 1 minut.
- Adăugați restul cantității de năut și pulsați până când humusul are o consitență cremoasă.
- Dacă este prea gros adăugați 2-3 linguri de apă.
- Ungeți feliile de pâine cu hummus, adăugați broccoli și presărați fulgi de ardei roșu deasupra.
Facebook Comments
Adaugă comentariu