Home » Vegetarian & vegan » Hummus cu rosii uscate si broccoli crocant
Vegetarian & vegan

Hummus cu rosii uscate si broccoli crocant

Foto
Thinkstock/ getty images
Un preparat mai aromat decât altul și împreună un rezultat extrem de gustos și sănătos.
hummus_cu_rosii_uscate.jpg

Dificultate; ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 8-10

Ingrediente:

Pentru broccoli prăjit:

  • 1 broccoli 
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper

Pentru crostini:

  • 1 bucată pâine
  • ulei de măsline
  • felii de lămâie
  • fulgi ardei roșu

Pentru hummus:

  • 50 g tahini
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2-3 linguri ulei măsline
  • 170 g roșii deshidratate
  • 1 cățel usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/8 linguriță fulgi chili
  • 420 g năut fiert
  • 2-3 linguri apă ( opțional )

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început gătim broccoli și este necsar să preîncăzliți cuptorul la 250 de grade și să plasați raftul la jumătatea acestuia.
  2. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, aruncați buchețelele de broccoli, stropiți-le cu ulei de măsline, sare și piper.
  3. Coaceți pentru 20 de minute, sau până când acesta devine crocant.
  4. Periați feliile de pâine cu ulei de măsline și puneți-le pe o foaie de copt.
  5. Coaceți-le în cuptor pentru 6-10 minute până devin prăjite și crocante.
  6. Pentru a pregăti hummusul, întâi amestecați sucul de lămâie cu pasta de susan ( tahini ) pentru a obține o consistență cremoasă.
  7. Procesați într-un blender la viteză mare pentru 1 -2 minute.
  8. Adăugați uleiul de măsline, roșiile, usturoiul, fulgii de chili, sare și piper.
  9. Pulsați pentru 1-2 minute, cu o spatulă curățați pereții vasului și adăugați jumătate din cantitatea de năut.
  10. Pulsați la voteză mare 1 minut.
  11. Adăugați restul cantității de năut și pulsați până când humusul are o consitență cremoasă.
  12. Dacă este prea gros adăugați 2-3 linguri de apă.
  13. Ungeți feliile de pâine cu hummus, adăugați broccoli și presărați fulgi de ardei roșu deasupra. 
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.