- Pentru început ametsecați pasta de tahini cu sucul de lămâie, până obțineți o compoziție cremoasă.
- Turnați amestecul într-un blender.
- Adăugați ulei de măsline, pătrunjelul, tarhonul, arpagicul, usturoiul tocat și sare.
- Pulsați pentru 1 minut la viteză maximă.
- Adăugați jumătate din cantitatea de năut ( la conservă ) și pulsați pentru încă 1-2 minute, în funție de puterea blenderului pe care îl folosiți.
- Cu o spatulă curățați pereții robotului de bucătărie și adăugați cealaltă jumătate de năut.
- Pulsați pentru încă 1-2 minute până când humusul este cremos. Dacă este necesar adăugați 1 sau 2 linguri cu apă.
- Asamblați în boluri, stropiți cu ulei de măsline și ierburi aromatice ( pătrunjel, tarhon ) .
- Se poate păstra la frigider pentru 3 zile.
Credit Foto: Fotolia/ nata_vkusidey
Poza principala
- 40 g pastă tahini
- 40 ml suc lămâie
- 2 linguri ulei măsline
- 1 legătură pătrunjel, tocat
- 1 legătură tarhon, tocat
- 3 linguri arpagic tocat
- 1 cățel usturoi
- 1/2 linguriță sare
- 450 g năut
- ierburi pentru garnisit
Pregătește această gustare delicioasă și surprinde-i pe cei dragi cu cea mai colorată varianta a humusului.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu