Pui continutul conservei intr-o sita si clatesti sub jet de apa. Scoti deoparte cam 1 lingura de naut, pentru decor. Cureti usturoiul.
Fructul de avocado il tai pe jumatate, scoti samburele si cu ajutorul unei furculite desprinzi pulpa fructului din coaja. Faci un piure fin din boabele de naut, avocado, pasta tahina si supa de legume.
Zdrobesti cateii de usturoi si ii adaugi in piure. Condimentezi cu sare, piper, piper Cayenne (sau boia iute de ardei), Incorporezi zeama de lamaie. Portionezi piureul in cupe de sticla transparente si presari pe el patrunjel tocat.
Daca doresti, poti decora cu feliute subtiri de tomate verzi (sau rosii) si ridiche. Acest fel este, dupa cum observi, bun de consumat si in perioada postului sau daca esti adepta unei diete vegetariene.
Revista FEMEIA.
1 conserva mica de naut (cantitate neta – 265 g)
3 catei de usturoi
100 g tahina (pasta de susan)
100 ml supa de legume
2 linguri de zeama de lamaie
sare, piper macinat
1 praf de piper Cayenne
1 avocado
Pentru decor:
patrunjel tocat
felii subtiri de tomatillos (un fel de tomate verzi; daca nu ai, poti pune si rosii)
ridiche neagra
Adaugă comentariu