1. Pune fasolea la înmuiat de cu seară, în multă apă cu un praf de bicarbonat. A doua zi, schimbă apa și pune fasolea la fiert. Las-o să clocotească vreo 30 de minute, scurge apa și înlocuiește-o cu alta fierbinte. Repetă această operaţiune de trei ori.
2. În ultima apă, pune la fiert deodată cu fasolea ţelina tăiată în cuburi mari (opţional, și un morcov tăiat în rondele) și sare după gust. Când apa a scăzut, iar fasolea și ţelina sunt fierte, stinge focul și dă deoparte.
3. Curăţă usturoiul și ceapa și toacă-le fin. Încinge într-o tigaie 5-6 linguri de ulei și călește mai întâi ceapa, adaugă usturoiul, apoi o ceașcă de apă și bulionul.
4. Lasă totul să dea în câteva clocote și să scadă, apoi toarnă sosul peste iahnia de fasole și adaugă rozmarinul.
Sugestie. Dacă nu-ți place parfumul ţelinei, adaugă peste iahnia de fasole păstârnac sau câţiva cartofi!
500 g fasole boabe
1 ţelina
2 cepe
3 căței de usturoi
2 fire de rozmarin
2 linguri cu bulion
1/4 lingurița cu bicarbonat
sare
ulei
Adaugă comentariu