Revista Practic în bucătărie

Iata ce bauturi racoritoare din Romania au cele mai multe E-uri si zaharuri

Text
DcNews.ro
Sursa
A.N.P.C.P.P.S
Foto
Shutterstock
Adria Flori de Soc este bautura racoritoare cu cele mai multe E-uri, potrivit unui studiu facut de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania ( A.N.P.C.P.P.S.) citat de DcNews.ro. Pe de alta parte, Bio Cola este cel mai putin chimizat suc de pe piata cu zero coloranti, zero conservanti, zaharuri si E-uri.
sucuri_racoritoare.jpg

In cadrul studiului s-au facut teste comparative intre bauturile aflate pe piata din Romania in ceea ce priveste nivelul continutului de coloranti, conservanti, E-uri si zaharuri, informeaza DcNews.ro.

Pe primul loc la gategoria ”E-uri” se afla Adria Flori de Soc cu 11 astfel de substante (E330, E 952, E951, E950, E300, E414, E445, E160a, E131, E211, E202). Pe locul doi se afla Frutti Fresh Grapefruit si Carrefour suc de portocale fiecare cu cat 8 E-uri. Pe locul trei se pozitioneaza, la egalitate, cu cate 7 E-uri fiecare, Cico portocale, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Tutti Frutti.

La polul opus, sucurile cu cele mai putine E-uri sunt: Bio Cola (0), Pepsi, Schweppes Kinley Tonic, Coca Cola, Fanta Madness, Nestea Peach (cate 2 fiecare) si Lipton, Sprite, Nestea Ceai Verde (cate 3 fiecare).

Bauturile cu cei mai multi conservanti sunt Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare dintre acestea continand doua astfel de substante.

De cealalta parte, sucurile care nu contin niciun conservant sunt cele produse de Coca-Cola si doua produse de European Drinks: Adria Cola si Action Cola.

Dintre bauturile studiate Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale si Mirinda contin cei mai multi coloranti si anume doi. In schimb, 7 up, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica, Lipton Ice Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Bio Cola, Schweppes Bitter Lemon, Schweeps Kinley Tonic, Sprite, Nestea Ceai Verde si Nestea Peach nu contin nici macar un colorant.

Ultima categorie a studiului se refera la continutul de zaharuri. Coca Cola Light, Coca Cola Zero, Pepsi Max si Bio Cola au zero zaharuri. Pe de alta parte, Fanta Madness, Mountain Dew si Schweppes Bitter Lemon au cea mai mare cantiate de zaharuri, respectiv 13.50g/100ml, 13.10g/100ml, 12.60g/100ml.

VEZI AICI TOT STUDIUL REALIZAT DE A.N.P.C.P.P.S

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE