Iaurt de casă

1. Fierbe laptele într-o oală cu fund mai gros, apoi dă-o deoparte.

2. Când s-a răcorit (mai e doar ușor călduț), toarnă laptele într-un vas de lut sau de sticlă (nu metallic sau de plastic), adaugă iaurtul și amestecă până se încorporează bine.

3. Lasă afară, dar nu în soare direct, pentru 24 de ore.

4. Strecoară apoi compoziția printr-o strecurătoare în care ai pus tifon și lasă la scur câteva ore sau până iaurtul capătă consistența dorită (mai moale sau mai vârtos). Dă la rece.

 

Sugestie. Când vrei să pregătești din nou rețeta de iaurt de casă, folosește din iaurtul preparat chiar de tine.

 

Pui cu iaurt şi lămâie

Poza principala

iaurt_mic.jpg

2 l lapte nepasteurizat (de țară)

150 g iaurt natural (bio)

 

Desert rapid cu iaurt

Rețeta de iaurt de casă este savuroasa și-ți va aminti de gustul iaurtului de odinioară.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE