1.Pune apa la fiert și când stă să dea în clocot adaugă plicurile de ceai, acoperă și ia vasul de pe foc. Lasă la infuzat 3-5 minute (sau vezi recomandările producătorului).
2.Scoate pliculețele și lasă infuzia ce ceai vrede să se răcească.
3.Între timp, curăță de coajă trei piersici, curăță-le de sâmbure și pazează-le într-un bleder până obții un nectar foarte fin.
4.Adaugă-l în ceaiul răcit împreună cu zeama de lămâie și mierea. Amestecă și dă la rece.
5.Umple paharele cu ice tea de piersici, cuburi de gheață și felii de piersică, decorează cu frunzulițe de mentă și servește.
credit foto: © Joshua Resnick – Fotolia.com
4-5 plicuri de ceai verde (simplu,cu iasomie sau cu mentă)
5 piersici coapte
1-2 linguri cu miere
1 l apă
zeama de la o lămâie
frunze de mentă
[…] 8. Ice tea de piersici (rețetă de casă) […]