Porționează iepurele, condimentează cu sare și chimen. Rumenește bucățile de carne în puțin topit și toarnă totul într-o tavă în care adaugi restul de unt, tăiat cubulețe, și cimbrul proaspăt (la nevoie, îl poți înlocui cu pătrunjel verde tocat).
Adaugă puțină apă și dă carnea de iepure la cuptorul încins pentru o oră. Din când în când stropește carnea de iepure cu sosul format în tavă (dacă scade prea mult, mai completează cu apă).
Între timp, taie varza fideluță și pune-o într-o oală împreună cu un praf de sare, piper după gust, oțetul și mierea. Adaugă puțină apă și pune pe foc mic 15-20 de minute ori până se înmoaie varza.
Taie cartodii cuburi și fierbe-i în apă cu sare. Strecoară și rumenește-i în untura încinsă până capătă o culoare aurie. Bate ouăle cu un praf de sare și toarnă-le peste cartofi. Coace omleta pe ambele părți și apoi taie în patru.
Servește friptura de iepure cu omletă și salată de varză roșie. Un pahar cu vin e binevenit. Poftă bună!
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 iepure
250 g unt
½ varză roșie
500 g cartofi
4 ouă
1 lingură cu cimbru proaspăt
1 lingură cu untură
1 lingură cu miere
1 linguriță cu oțet
sare
chimen
piper măcinat
Adaugă comentariu