Pregăteşte o marinată din ceapă tocată mărunt amestecată cu ulei, usturoi zdrobit, ketchup, zeamă de lămâie, zahăr, puţin rozmarin, piper mărcinat şi sare.
Pune în această marinată carnea de iepure tăiată fâşii şi lasă 5 ore. După această etapă, pune carnea la rumenit într-o tigaie adâncă.
Stropeşte cu vin alb şi înăbuşă carnea de iepure până se frăgezeşte. Spală bine salata şi taie fâşiuţe, apoi încorporează dressing-ul de smântână. Presară ceapa verde tocată fin. Potriveşte friptura de iepure cu sare după gust. Poftă bună!
credit foto: Photoland/Profimedia
Știai? Carnea de iepure nu conţine colesterol şi se digeră uşor.
500 g carne de iepure fără os
1 ceapă
2 linguri de ulei
1 lingură de ketchup iute
1 lingură de zeamă de lămâie
vin alb
2 căţei de usturoi
un strop de zahăr
rozmarin
piper măcinat
sare
pentru salată:
1 salată
1 lingură de smântână
1 fir de ceapă
sare
Adaugă comentariu