- Se amestecă vinul împreună cu ceapa tocată mărun, usturoiul, pătrunjelul, cimbrul și foile de dafin.
- Iepurele se tranșează în bucăți mici, se pune într-un castron și se toarnă amestecul din vin deasupra.
- Se lasă în această marinadă pentru aproximativ 8 ore.
- Într-o cratiță puneți untul la încins și prăjiți bucățile de iepure scurse în prealabil.
- Când acesta începe să se rumenească, adăugați făina cernută, amestecând frecvent.
- Turnați amestecul în care a fost ținută carnea și lăsați să se gătească la foc potrivit pentru aproximativ 50 de minute.
Credit Foto: Fotolia/ CCat82
Poza principala
- 1 iepure
- 350 ml vin roșu
- 3 cepe tocate fin
- 3 căței usturoi, mărunțiți
- 1 lingură pătrunjel tocat
- jumătate linguriță cimbru
- 4 foi de dafin
- 3 linguri făină
- 150 g unt
- sare
- piper
Mâncărică cu carne fragedă de iepure și sos de vin roșu, un deliciu pentru cele mai rafinate gusturi.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu