Blog

Inedit despre… ceaiul verde!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Ceaiul verde, campion la sanatate
ceai_verde.jpg

Acum vreo patru mii de ani, când împăratul chinez Shen Nung încălzea apa, câteva frunze dintr-un copac au căzut în lichidul fierbinte. Din curiozitate, acesta a gustat licoarea şi i-a plăcut. De atunci, au fost descoperite beneficiile pentru sănătate ale ceaiului, cel verde fiind campion:

–    Te fereşte de acţiunea radicalilor liberi şi întârzie îmbătrânirea ţesuturilor. Marile consumatoare de ceai verde au ten frumos şi luminos, pe care ridurile nu îndrăznesc multă vreme să-l cotropească!

–    Ficatul este protejat de ceaiul verde de acţiunea substanţelor toxice (alcool sau elemente chimice care pătrund accidental în organism).

–    Polifenolii şi polizaharidele din ceaiul verde au rolul de a reduce glicemia, scăzând astfel riscul de apariţie a diabetului zaharat.

 

Ceaiuri de buna dispozitie

–    Reducerea valorii tensiunii arteriale se obţine respectând un regim de viaţă din care să nu lipsească în nici o zi savurarea unei ceşti aburinde cu ceai verde.

–    Silueta subţire cu ceai verde se ţine! Acesta încetineşte creşterea în greutate şi e un aliat de nădejde împotriva obezităţii.

–    Tartrul dentar se formează mai greu datorită consumului regulat de ceai verde. În plus, apariţia cariilor dentare este stopată graţie fluorurilor şi taninurilor care se găsesc din belşug în această plantă.

–    Compuşii activi din această băutură cu gust plăcut şi aroma îmbietoare îmbunătăţesc viteza de reacţie, cresc vigilenţa şi ajută memoria.


Granita de lemongrass si ceai verde

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE