Este firesc să ți se facă ocazional dor de cinele copioase cu fructe de mare din vacanțe. Însă nu trebuie să-ți planifici următoarea excursie în Grecia doar pentru a savura din nou anumite bunătăți marine. Unele feluri sunt mult mai simplu de preparat decât ai crede, ceea ce se poate spune și despre rețeta noastră de azi: inele de calamar pane.
Inelele acestor moluște cefalopode au o textură inconfundabilă și, dacă sunt gătite bine, un gust spectaculos. Le găsești congelate în aproape orice supermarket, dar poți găsi și calamar proaspăt în pescării (sau în hypermarketurile care au astfel de secțiuni).
Ingrediente (2 porții)
- 250 g calamari
- 100 ml lapte SAU bere
- 1 ou
- 80 g făină
- zeama stoarsă de la o lămâie mică
- ulei
- sare
Mod de preparare
Dacă ai găsit inele de calamar congelate, lasă-le să se dezgheţe câteva minute, după ce le-ai trecut printr-un jet de apă rece. Dacă ai cumpărat calamar proaspăt, curăţă-l bine şi feliază-l de grosimea unui deget.
Dă inelelor un praf de sare şi stoarce peste ele zeama de lămâie. Pune uleiul la încins şi, începi să prepari aluatul special. Bate bine oul cu laptele şi vreo cinci linguri de făină (din cantiatea totală), cât să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. În această etapă poți înlocui laptele cu bere, în funcție de gustul pe care vrei să-l obții.
Trece fiecare inel mai întâi prin făina rămasă, apoi prin aluat şi pune-l la prăjit. Rondelele se rumenesc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete o culoare frumoasă, aurie.
Poți servi inelele de calamar pe un pat de salată verde cu felii de lămâie deasupra și un sos pe bază de usturoi. Dacă vrei o garnitură, noi îți recomandăm un orez prăjit cu ouă și ghimbir (îl poți prepara fără creveți) sau un piure de mazăre.
Dacă vrei să-ți răsfeți și musafirii cu acest preparat rapid și gustos, adaptează cantitățile de ingrediente în funcție de nevoie. Poftă bună!
Citește și: Beneficiile fructelor de mare pentru sănătate
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu