Vremea caldă începe deja să ne ducă cu gândul la un grătar gustos, alegem însă ceva light, calamari cu vinegretă de roșii.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g calamari
- 2 căței usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
- 4 linguri ulei măsline
- 4 linguri vin alb
- sare
- piper măcinat
- 1 salată romană
- 2 roșii
- 4 crenguțe cimbru proaspăt
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 1 lingură oțet de șampanie
Modalitate de preparare:
- Plasați inelele de calamar într-un castron. Curățați usturoiul, zdrobiți-l și adăugați-l peste calamar.
- Tocați pătrunjelul mărunt și presărați-l peste amestecul de usturoi și calamari.
- Completați cu ulei de măsline, vin, sare și piper.
- Acoperiți vasul cu folie și lăsați calamarii la rece să se marineze timp de 2 ore.
- Curățați salata și tăiați-o în bucăți.
- Distribuiți frunzele pe farfurii.
- Spălați roșiile și curățați-le de semințe și eliminați cotoarele. Tocați roșiile în cuburi mărunte.
- Spălați cimbrul și îndepărtați frunzele de pe tulpină, apoi tocați-l mărunt.
- Într-un castron combinați 2 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, oțetul de șampanie, sare, piper și cimbru.
- Adăugați roșiile și amestecați.
- Turnați vinegreta obținută peste frunzele de salată.
- Încingeți grătarul și puneți calamarii să se frigă timp de 3-5 minute, având grijă să îi întoarceți din când în când.
- Așezați inelele de calamari fierbinți peste salată și serviți.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu