Revista Practic în bucătărie

Inele de calamari in sos picant de rosii

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și aurește usturoiul feliat. Toarnă pasta de roșii, subțiază cu vinul (dacă sosul este prea gros, adaugă apă rece), pune un praf de sare și piper și lasă să fiarbă acoperit 5-10 minute.

Între timp, fierbe în apă cu sare și zeama de lămâie inele de calamari. CÂnd furculița îi străpunge ușor, scurge-i într-o sită și adaugă-i în sosul de roșii.

Adaugă ardeii iuți tocați, oregano, sare și piper dacă mai este nevoie.

Servește inelele de calamari în sos picant de roșii cu frunze de ceapă verde și salată.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

177002049_mica.jpg

1 kg de inele de calamari

400 g pastă de roșii

5-6 căței de usturoi

½ linguriță cu oregano

100 ml vin alb

1-2 ardei iuți roșii

1 lămâie

2-3 linguri cu ulei de măsline

ceapă verde, frunze de salată

sare

piper

Inelele de calamari sunt delicioase pane, dar se pot transforma intr-o adevarata exeperienta culinara si daca le gatesti intr-un sos picant de rosii.
Numar de portii
3-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE