Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și aurește usturoiul feliat. Toarnă pasta de roșii, subțiază cu vinul (dacă sosul este prea gros, adaugă apă rece), pune un praf de sare și piper și lasă să fiarbă acoperit 5-10 minute.
Între timp, fierbe în apă cu sare și zeama de lămâie inele de calamari. CÂnd furculița îi străpunge ușor, scurge-i într-o sită și adaugă-i în sosul de roșii.
Adaugă ardeii iuți tocați, oregano, sare și piper dacă mai este nevoie.
Servește inelele de calamari în sos picant de roșii cu frunze de ceapă verde și salată.
credit foto: Guliver/Thinckstock
1 kg de inele de calamari
400 g pastă de roșii
5-6 căței de usturoi
½ linguriță cu oregano
100 ml vin alb
1-2 ardei iuți roșii
1 lămâie
2-3 linguri cu ulei de măsline
ceapă verde, frunze de salată
sare
piper
Adaugă comentariu