1. Turnati crema de cocos (sau lapte de cocos) intr-o tigaie si puneti tigaia pe aragaz. Aduceti-o la punctul de fierbere. Luati tigaia de pe foc, adaugati zaharul si amestecati pana cand zaharul se dizolva. Adaugati ardeiul iute, frunzele de lime si lemongrass-ul pentru infuzie, pana cand amestecul se va raci.
2. Scoateti frunzele de lime si lemongrass-ul din tigaie si adaugati frisca si crema de vanilie. Amestecati. Turnati compozitia intr-un vas termorezistent. Congelati, amestecand din cand in cand pentru a evita formarea cristalelor mai mari de gheata.
3. Scoateti inghetata din congelator, cu aproximativ 10-15 minute inainte de a o servi pentru a se inmuia putin, ajutand la portionare.
400ml de crema de cocos sau lapte de cocos
125g zahar pudra
2 ardei iuti, taiati si fara seminte
8-10 frunze de lime, proaspete sau uscate
10cm de lemongrass, sectionat pe transversala si zdrobit
150ml frisca lichida
500ml crema de vanilie, rece
Adaugă comentariu