Deserturi & băuturi

Inghetata cu coniac

Text
Inghetata cu coniac
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
inghetata_cu_coniac_mg_8454.jpg

Ingrediente

4 albușuri
4 gălbenușuri
5 linguri zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
100 ml coniac
250 g frișcă bătută
2 pliculețe gelatină

Mod de preparare

Înmoi gelatina în 100 ml de apă. Bați albușurile spumă. Separat, bați gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi le bați și pe baie de aburi, dai deoparte și încorporezi albușurile bătute spumă tare, în care ai pus coniacul.

Adaugi și frișca, zeama de lămâie și gelatina topită pe baie de aburi. Amesteci și dai la congelator timp de 3 ore, amestecând din când în când.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE