- Curăță piersicile de coajă și taie-le în felii.
- Preâncălzește cuptorul la 200 de grade, tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
- Adaugă piersicile, stropește-le cu 2 linguri de miere și 1 lingură cu zeamă de lămâie.
- Mențineți piersicile în cuptor pentru 30 minute sau până când acestea sunt moi.
- Cât timp piersicile sunt la cuptor, amestecă iaurtul cu restul cantității de miere și esența de vanilie.
- Amestecați ingredientele și lăsați vasul la rece până ce piersicile sunt gata.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați-le să se răcească.
- Încorporați piersicile în amestecul de iaurt.
- Turnați compoziția în recipientele de înghețată pe băț și lăsați la congeltaor pentru minim 4 ore.
- Când sunt gata, țineți recipientul pentru 10 secunde în apă caldă pentru a extrage înghețata.
Credit Foto: Fotolia/ iuliia_n
Poza principala
- 3 piersici mari
- 6 linguri miere albine
- sare de mare
- 500 g iaurt grecesc
- 1 lingură suc lămâie
- jumătate linguriță esență vanilie
Amestecă iaurt grecesc cu piersici coapte și pregătește o înghețată aromată și fără zahăr.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu