Folosește-te de condimente aromate pentru deseturi de top.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6 cupe
Ingrediente:
- 225 ml lapte
- 1 baton scorțișoară
- 3 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr pudră
- 1 linguriță scorțișoară pulbere
- 450 ml smântână
- Puneți laptele într-o tigaie împreună cu batonul de de scorțișoară.
- Aduceți în punctul de fierbere.
- Într-un castron, amestecați împreună galbenusurile, zahărul și scorțișoara.
- Aruncați batonul de scorțișoară și strecurați laptele fierbinte, turnându-l peste gălbenușuri și amestecând continuu.
- Se toarnă amestecul înapoi într-o tigaie și se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute, amestecând constant până se îngroașă.
- Amestecați și lăsați compoziția să se răcească, apoi turnați în aparatul de făcut înghețată.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Cu smantana ce se face?