Vara îți este greu să refuzi o înghețată, orice aromă ar avea. Pe lângă faptul că este un desert delicios, este un mod destul de eficient de a te răcori în zilele caniculare. Asta, desigur, dacă nu îți pasă de calorii.
Este însă foarte posibil să îți pese de banii pe care îi cheltui pe o înghețată de calitate. Dacă te-ai gândit până acum că ai putea să-ți prepari singur o înghețată, află că procesul nu este atât de complicat pe cât pare. Mai ales dacă urmezi rețeta pe care ți-am pregătit-o.
În varianta noastră, caisele nu sunt procesate termic. Astfel, te poți bucura nu doar de un desert sățios, ci și de toate beneficiile consumului de caise crude. Nu uita că ele sunt printre cele mai sănătoase fructe de vară. Caisele conțin potasiu, beta-caroten și sunt o sursă importantă de vitamina A.
Ingrediente
- 6 caise bine coapte
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 ouă
- 1 lingură amidon alimentar
Mod de preparare
Spală caisele, îndepărtează sâmburii, cozile și taie-le cubulețe mici. Pune laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat timp de 10 minute, într-un vas acoperit. Între timp, bate ouăle cu zahărul și cu amidonul. Ia laptele de pe foc după ce s-a fiert și adaugă amestecul pe care tocmai l-ai făcut.
Compoziția rezultată trebuie fiartă în continuare, însă acum este recomandat să muți vasul pe o baie de aburi. Continuă să amesteci până când crema capătă consistență. Ia oala de pe baia de aburi și așteaptă până când crema se răcește.
Amestecă apoi crema rece cu caisele tăiate bucăți. Pune totul la congelator. În 4-5 ore vei avea o înghețată naturală și aromată. Servește-o ca atare sau folosește-o ca umplutură pentru câteva porții de clătite delicioase.
Încearcă și: Înghețată de ciocolată raw vegan și gluten free
Sură foto: iStock
Adaugă comentariu