1. Turnati 300 ml de apa intr-o cratita si adaugati zaharul. Puneti cratita la fiert, la foc mic, si amestecati pana se dizolva zaharul. Mariti focul si aduceti totul la fierbere, clocotind pentru 3-4 minute, pana se formeaza un sirop subtire. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati apa de trandafiri si amestecati.
2. Zdrobiti capsunele apoi dati-le printr-o sita pentru a indeparta semintele. Amestecati piureul de capsune in siropul de zahar racit. Puneti totul intr-un recipient potrivit si dati la congelator. Scoateti amestecul din cand in cand si amestecati, astfel incat sa nu se formeze cristale de gheata.
3. Cu cateva ore inainte de a servi inghetata, bateti usor albusul de ou. Dati petalele de trandafiri prin albus, apoi presarati putin zahar pe fiecare. Lasati-le sa se scurga pe hartie de bucatarie. Serviti alaturi de inghetata.
300 g zahar
1 lingura apa de trandafiri
350 g capsune
Pentru decor:
1 albus de ou
cateva petale de trandafiri
putin zahar
Comentarii