Data viitoare când ai musafiri, încearcă una dintre aceste două rețete absolut delicioase, pentru care vei primi numai laude.
Înghețată de căpșuni simplă
Ingrediente
- 500 g capşuni
- 100 g frişcă bătută
- 5 ouă
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
Mod de preparare
Cu ajutorul unui mixer, bate ouăle împreună cu zahărul și laptele. Fierbe compoziţia astfel obţinută la bain-marie până începe să se îngroașe.
După ce s-a răcit, adaugă frișca, esenţa de vanilie și căpșunile.
Amestecă din nou cu mixerul. Toarnă compoziţia în păhărele mici.
Înfige în fiecare păhăruţ câte un băţ de îngheţată. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore.
Înghețată de căpșuni cu rom
Ingrediente
- 1,5 kg căpșuni
- 100 ml rom
- 250 ml frișcă lichidă
- 500 g zahăr alb tos
- 1 lămâie
Mod de preparare
Dizolvi zahărul în romul încălzit, adăugând și puțină apă, până se topesc cristalele.
Căpșunile, spălate și scurse, le pasezi, până obții o pastă mai groasă, pe care o încorporezi în siropul de zahăr răcit.
Bați frișca spumă și o omogenizezi cu siropul de fructe, apoi adaugi coaja rasă și zeama de lămâie.
Adaugi în compoziție câteva căpșuni, tăiate mărunt. Pui crema în forme și le introduci la congelator pentru cel puțin 6 ore.
Citește și: Cum prepari cel mai bun sorbet, un desert de vară low fat
Încearcă și: Tort cu cremă de lapte și căpșuni
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu