Deserturi & băuturi

Înghețata de căpșuni, un deliciu de vară

inghetata de capsuni
Înghețata de căpșuni este un desert răcoritor de vară pe care toată lumea îl iubește. Deși găsim numeroase versiuni în orice supermarket, niciuna dintre ele nu se compară cu cea făcută în casă!

Data viitoare când ai musafiri, încearcă una dintre aceste două rețete absolut delicioase, pentru care vei primi numai laude.

Înghețată de căpșuni simplă

Ingrediente

  • 500 g capşuni
  • 100 g frişcă bătută
  • 5 ouă
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie

Mod de preparare

Cu ajutorul unui mixer, bate ouăle împreună cu zahărul și laptele. Fierbe compoziţia astfel obţinută la bain-marie până începe să se îngroașe.

După ce s-a răcit, adaugă frișca, esenţa de vanilie și căpșunile.

Amestecă din nou cu mixerul. Toarnă compoziţia în păhărele mici.

Înfige în fiecare păhăruţ câte un băţ de îngheţată. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore.

inghetata de capsuni

Înghețată de căpșuni cu rom

Ingrediente

  • 1,5 kg căpșuni
  • 100 ml rom
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 500 g zahăr alb tos
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Dizolvi zahărul în romul încălzit, adăugând și puțină apă, până se topesc cristalele.

Căpșunile, spălate și scurse, le pasezi, până obții o pastă mai groasă, pe care o încorporezi în siropul de zahăr răcit.

Bați frișca spumă și o omogenizezi cu siropul de fructe, apoi adaugi coaja rasă și zeama de lămâie.

Adaugi în compoziție câteva căpșuni, tăiate mărunt. Pui crema în forme și le introduci la congelator pentru cel puțin 6 ore.

 

Citește și: Cum prepari cel mai bun sorbet, un desert de vară low fat

Încearcă și: Tort cu cremă de lapte și căpșuni

 

 

Sursă foto: iStock

 

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE