Înghețata este desertul vedetă al verii, însă e foarte dificil să găsești în supermarket un produs vegan și gluten free. De aceea, cea mai bună soluție este să îți prepari chiar acasă cea mai delicioasă înghețată, urmând rețeta aceasta.
Chiar dacă nu ai adoptat un stil de alimentație vegan, un astfel de desert este ideal atunci când ai poftă de ceva dulce, însă vrei să reduci aportul de calorii și să te menții în formă pe durata verii. În plus, reprezintă o alegere delicioasă dacă nu vrei sau nu poți să consumi gluten.
Deși crema de înghețată nu conține zahăr, gustul acestui desert te poarte surprinde. Pentru un plus de savoare, această rețetă include și bucățele de negresă (care conțin zahăr!), însă acestea sunt opționale. Înghețata este foarte delicioasă și consumată ca atare!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente
- 430 g lapte de cocos (la cutie, organic dacă este posibil)
- 230 ml lapte de migdale
- 1/2 linguriță gumă xantan
- 80 g pudră de cacao
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2-4 bucăți de negresă fără gluten din fasole neagră (găsești aici rețeta video)
- 50 g zahăr măcinat la mașina de cafea
Modalitate de preparare
Se pun laptele de cocos și laptele de migdale, guma de xantan, pudra de cacao, vanilia și zahărul într-un blender și se amestecă până când sunt bine combinate. Se transferă într-un vas, se acoperă cu un capac și se lasă la frigider câteva ore.
Odată răcită compoziția, se toarnă în mașina de înghețată. Dacă nu ai una, se toarnă într-un recipient de congelator și se amestecă cu furculița la câteva ore.
Când înghețata are o textură mai moale, se adaugă bucățile de brownie.
Acoperiți și lăsați la rece până când este complet înghețată.
Poți consuma această înghețată și alături de vafe vegane cu lapte de cocos.
Încearcă și: Chec cu banane, iaurt și ciocolată
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu