1. Aduceti la fierbere jumatate din cantitatea de frisca intr-o craticioara. Bateti galbenusurile cu zaharul pana se intaresc.
2. Adaugati treptat frisca fierbinte, amestecand mereu. Aduceti totul la fierbere, din nou, amestecand continuu, pana cand intreaga compozitie se ingroasa.
3. Puneti si bucatelele de ciocolata si amestecati pana cand se topesc in totalitate. Lasati sa se raceasca, apoi acoperiti si dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.
4. Bateti restul de frisca pana se intareste si adaugati-o peste crema rece de ciocolata.
5. Turnati totul intr-un vas termorezistent si dati la congelator pentru cel putin 6 ore.
Poza principala
Galerie foto
600 ml frisca lichida
150 g zahar
4 galbenusuri de ou
150 g ciocolata neagra, rupta in bucatele
Daca nu va place ciocolata neagra, puteti folosi fara grija ciocolata cu lapte sau ciocolata alba.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu