Home » Inghetata de levantica la cornet

Inghetata de levantica la cornet

1. Turnati frisca lichida intr-o cratita. Fierbeti-o. Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul. Amestecati pana cand zaharul se dizolva, apoi adaugati florile de levantica. Lasati levantica sa faca infuzie pentru cel putin 30 de minute, sau pana cand crema e deja rece. Scoateti florile de levantica din amestec.

2. Amestecati cu budinca de vanilie si adaugati in compozitie un strop de colorant. Turnati amestecul intr-un recipient potrivit pentru congelare si bagati-l in congelator, avand grija a-l amesteca din cand in cand, pentru a ingheta uniform. Puteti sa preparati amestecul si intr-o masina de facut inghetata conform instructiunilor acesteia, apoi sa o transferati in congelator.

3. Scoateti inghetata din congelator cu 10-15 minute inainte de a o servi. In acest fel ii dati timp sa se inmoaie si este mai usor de luat cu cupa.

SFAT: Asigurati-va ca levantica nu a fost stropita cu insecticid. Daca nu ati cultivat-o chiar voi, cumparati-o dintr-o sursa sigura.

Poza principala

rexfeatures_1212260f_mica.jpg

300 ml de frisca lichida
60 g de zahar
4 linguri de flori de levantica uscate
500 ml budinca de vanilie
colorant alimentar mov
cornete, preparate ca AICI

Ce deliciu aromat si racoritor, perfect pentru o zi calduroasa de vara.
Numar de portii
6
Calorii
360
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.