- Pepenele tăiat bucățele se pasează la blender, împreună cu zahărul.
- Pasați până obțineți un piure cremos.
- Într-un bol, amestecați piureul de pepene cu vinul și smântâna.
- Amestecați toate ingredientele și apoi lăsați compoziția în mașina de făcut înghețată.
- Lăsați la congelator pentru minim 3 ore.
Pentru sos:
- Într-un castron adăugați gălbenușurile împreună cu 30 g zahăr și 1 lingură vin Porto.
- Mixați până la consistența unei spume apoi puneți pe foc pentru 2-3 minute.
- Când s-a răcit, încorporați smântâna.
- Serviți înghețata cu sosul preparat.
Credit Foto: Fotolia/ Viktor
Poza principala
- 700 g pepene galben
- 250 ml smântână
- 100 g zahăr
- 2 linguri vin alb Porto
- Pentru sos:
- 2 gălbenușuri
- 30 g zahăr
- 1 lingură vin Porto
- 100 g frișcă
Profită de aroma pepenului galben într-un desert răcoritor făcut la tine acasă!
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu