Home » Inghetata de pepene cu sos de vin

Inghetata de pepene cu sos de vin

  1. Pepenele tăiat bucățele se pasează la blender, împreună cu zahărul. 
  2. Pasați până obțineți un piure cremos. 
  3. Într-un bol, amestecați piureul de pepene cu vinul și smântâna. 
  4. Amestecați toate ingredientele și apoi lăsați compoziția în mașina de făcut înghețată.
  5. Lăsați la congelator pentru minim 3 ore.

 

Pentru sos:

  1.  Într-un castron adăugați gălbenușurile împreună cu 30 g zahăr și 1 lingură vin Porto.
  2. Mixați până la consistența unei spume apoi puneți pe foc pentru 2-3 minute. 
  3. Când s-a răcit, încorporați smântâna. 
  4. Serviți înghețata cu sosul preparat.

Credit Foto: Fotolia/ Viktor

Poza principala

inghetata_sos_vin_porto.jpg

  • 700 g pepene galben
  • 250 ml smântână 
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri vin alb Porto
  • Pentru sos:
  • 2 gălbenușuri 
  • 30 g zahăr
  • 1 lingură vin Porto
  • 100 g frișcă

 

Profită de aroma pepenului galben într-un desert răcoritor făcut la tine acasă!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.