Piersicile din conserva le tai in feliute subtiri. Pe o tava pui hartie de copt,asezi pe ea fructele si dai la congelator. Bati bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zaharul il pui intr-o olicica sa fiarba cu 1/8 l de apa.
Amesteci pana obtii un sirop. Il iei de pe aragaz, il lasi la racit si il incoporezi in mascarpone, o data cu lichiorul de piersici. Adaugi si zmeura congelata, impreuna cu piersicile. La final bati bine frisca si o amesteci in mascarpone.
Tapetezi cu folie alimentara vasul pentru inghetata si rastorni amestecul de mascarpone si fructe, nivelezi un pic si dai tava la congelator pentru cel putin 3 ore. Scoti desertul din congelator cu 45 de minute inainte de a-l aduce la masa si il pui in frigider sa se dezghete un pic. Il tai felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.
Revista FEMEIA.
500 g mascarpone (sau ricotta)
175 g zahar
50 ml lichior de piersici
600 g frisca
200 g zmeura
400 g piersici din conserva (mai bine decat proaspete, pentru ca sunt usor indulcite)
Adaugă comentariu